Friday, 19 August 2016

Filled Under:

TERBARU!!! VIDEO TEMURAMAH YANG SUNGGUH KURANG AJAR TERHADAP ATLET MALAYSIA!!!!!!


Jika dibandingkan dengan kejayaan penerjun wanita negara, penerjun lelaki negara pula, Ahmad Amsyar Azman, yang membuat penampilan pertama Sukan Olimpik di Rio de Janeiro, gagal mengikut jejak langkah tersebut di pusingan awal kategori papan anjal 3m.

Namun begitu, beliau tidak bernasib baik walaupun penyertaan tersebut sepatutnya menjadi kenangan termanis beliau akibat perkara yang langsung tidak terduga terjadi ke atas beliau. Amsyar yang tiba dengan penuh keyakinan dan pengharapan tidak mampu untuk mengikut prestasi atlet-atlet yang lain.

Media antarabangsa dengan pantasnya telah melabelkan beliau sebaga "Penerjun Olimpik Paling Teruk" akibat daripada kutipan mata yang terlalu sedikit jika dibandingkan dengan atlet lain. Namun apa yang paling mengecewakan adalah soalan dari wartawan daripada Astro Arena yang menemuramah Ahmad Amsyar sejurus tamatnya perlawanan tersebut.

Tekanan soalan yang telah diberikan oleh wartawan kepada atlet tempatan tersebut telah mengundang perasaan marah ramai pihak sehingga ada yang memionta wartawan tersebut untuk membuat permohonan minta maaf secara terbuka dan ada yang mendesak agar dia meletakkan jawatan sebagai wartawan. Bagi rakyat Malaysia, sokongan padu haruslah diberikan kepada atlet negara biarpun mereka menang mahupun kalah. Walau bagaimanapun, mari kita saksikan video temuramah yang mencetuskan kontroversi tersebut di bawah.0 comments:

Post a Comment